Zelfstandig

 

Zelfstandig? Omdat het kan


Als oprichter, bouwer en mede-initiatiefnemer van The Vision Web, ChangeVision en The Vision Academy is een schat aan ervaringen op gedaan.

Vooral met de eigenzinnige vorm van organiseren: de netwerkorganisatie. Zichzelf organiserend, typisch vanuit Rijnlandse opvattingen.


Finext, voortgekomen uit The Vision Web, is zo’n succesvolle deelneming. Succesvol, gezien vanuit de medewerker, de klant, de CFO en maatschappelijk.


Deze ervaring afgezet tegen die met "vroegere" bedrijven met Anglosaksische organiseerprincipes (twintig jaren in ondernemers- en directierollen) maakt die ervaring en expertise heel rijk. En daarmee relevant om door te geven aan anderen. Jawel, inderdaad, die senioriteit in leeftijd helpt natuurlijk ook.


Ook de ervaringen daarvoor met de eerste vijftien levensjaren van BSO zijn laaiend interessant. Samenwerken en meebouwen met Eckart Wintzen is een kado.


Door de onafhankelijke zelfstandigheid is mijn organisatie- en ondernemerservaring prima bereikbaar. Bijvoorbeeld via klankborden en faciliteren van teams, persoonlijke reflecties, spreekbeurten of interactieve workshops om groepen eens "los te maken".  Of door coaching en mentoring. Maar ook door tijdelijk management, als dat helpt.


Ik doe dat doorgeven met veel genoegen. Werkelijk geinteresseerden blijken er wel bij te varen. Een andere kijk zonder ‘consultantspraat’ is wel zo verfrissend, zeggen zij.


Sleutelwoorden: ondernemende cultuur, verantwoordelijkheid pakken, ruimte voor talent en visie, transparantie en duidelijkheid. Vooral niet denken en doen voor een ander.