Europa Kinderhulp

 

Europa Kinderhulp (EKH) is een landelijke niet gesubsidieerde organisatie met ruim 300 vrijwillige medewerkers. De Stichting organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 2000 kinderen uit Europa bij gastgezinnen in Nederland.Liever op straat dan thuis

Zo'n vakantie is voor veel kinderen in Europa hard nodig. Omdat ze ouders hebben die hen niet zien staan.  En omdat het voor hen op straat vaak gezelliger is dan thuis. Drie weken in de zomer gewoon kind kunnen zijn en meedraaien in een normaal functionerend gezin, geeft deze kinderen niet alleen een herinnering die ze hun leven lang bij zich dragen. Ook geeft het hen hoop op een betere toekomst. Voor deze kinderen organiseert Europa Kinderhulp al ruim 40 jaar vakanties in Nederland.


Weer even kind zijn

De kinderen die Europa Kinderhulp uitnodigt zijn tussen de zes en twaalf jaar oud. Het zijn allemaal kinderen die het thuis niet makkelijk hebben. Dat kan zijn door financiële of sociale omstandigheden als armoede, weinig of geen aandacht, ziekte, drankproblemen, gebrekkige speelruimte of een ongezonde leefomgeving. Tijdens de vakantie kunnen de kinderen drie weken lang zorgeloos genieten in het gastgezin, een beetje op adem komen en weer even kind zijn.


Doelstelling Europa Kinderhulp

Het geven van een onbezorgde vakantie aan kansarme kinderen in een Nederlands gezin, ongeacht nationaliteit, ras of levensbeschouwing. De organisatie probeert dit te bereiken door  het werven en selecteren van gastouders, die in de zomervakantie een kind in hun gezin willen opnemen.


Al het werk wordt gedaan door  vrijwilligers

Europa Kinderhulp krijgt geen subsidie, maar is volledig afhankelijk van giften. Om alle kinderen een welverdiende en onbezorgde vakantie te geven is veel geld nodig.

Vriend worden

Europa Kinderhulp zoekt "Vrienden". Bedrijven waar zij op mogen bouwen om het werk te kunnen blijven doen. Dat kan bijvoorbeeld voor 200 Euro per jaar. Daarvoor krijg je als bedrijf:

  1. 3x per jaar "Op Verhaal", het periodiek van Europa Kinderhulp

  2. Vermelding bedrijfsnaam en een doorklikfuncptie op www.europakinderhulp.nl

  3. Bewijs van lidmaatschap vriendenclub