Dit dossier moet goed gaan

Boeken    Interviews       Columns        

 

Als het belang groot is dan gaan we pas echt organiseren

Met z’n twintigen zitten Steven en zijn collega’s in een kring. Ze werken bij een grote onderneming van tienduizenden medewerkers. Dat is nogal een organisatie! Ze bespreken ‘hoe het anders kan’.


De ‘vibe’ en energie zijn er volop. Het was dan ook hun eigen idee en initiatief om bij elkaar te komen, los van positie en functie. Nu gaat het over de mooie voorbeelden van succes en over waardoor die voorbeelden zo goed gingen. Wie wil daar niet bij zijn?


Steven schetst een schitterend en succesvol project. Een heel groot project. Eentje van cruciaal belang voor de onderneming.


“We deden het met de mensen die volgens andere deskundigen echt iets van het vak weten en ook verstand hebben van het probleem. Rangen en standen deden er even niet toe. Ze kwamen uit de hele organisatie. Multidisciplinair: de ICT-ontwikkelaar, de man uit de fabriek, de klanteigenaar zaten zonder sores over hun hiërarchische positie, machtsspel en zonder tegengestelde belangen bij elkaar”.


Steven verhaalt over het gevolg. Het bleek een veel kleiner team dan gebruikelijk te worden, opererend met een fenomenale snelheid en heel weinig ruis. Door de verbinding tussen de disciplines binnen het team en het onderlinge begrip werd organisatiegedoe ter plekke opgelost om vervolgens door te gaan.


Het begon met de bijzondere opdracht van de topleiding: “Regel het maar zoals je denkt dat het moet!” Met als toevoeging: “Dit dossier moet goed gaan”. Maar het is wel tijdelijk hoor, want daarna gaan we weer gewoon doen.


Want daarna gaan we weer gewoon doen! Ho, wacht even. Dus als er écht iets op het spel staat, weten we hoe we het moeten organiseren, maar dat is ongebruikelijk. Ongewoon. Vervolgens gaan we doodleuk over op hoe we meestal een organisatie in elkaar steken. Een organisatie waarvan weten we dat die stroperig en minder effectief werkt. Immers anders zou je daar wel een belangrijk dossier aan toevertrouwen.


Ik verlang ernaar dat we meer organiseren volgens de realiteit. Organiseren zoals we dat in het ‘echie’ allang kennen. Laten we werkelijkheid eens als uitgangspunt nemen en niet het toneelstuk dat we dagelijks met elkaar opvoeren.


Steven en de groep weten het wel. Van hen mogen alle dossiers goed gaan. Op de ongebruikelijke manier. Zij worden er razend enthousiast van.